Loppemiddel
At vælge loppemiddel eller gift mod lopper er en jungle – og det ved alle, der har fået lopper i enten hus eller på sit husdyr ! “I gamle dage” var tingene meget lettere, da stort set alt på hylden virkede 100% effektivt på lopper. men de dage er ovre, hvor man nærmest skal have certifikat for at bruge teatree olie ! Lad os prøve at guide dem igennem til det rette valg uden at træde nogen over tæerne. Vi er ikke forhandler af gift mod lopper eller andre midler. Vi har 25 års erfaring med vore egne midler, der ikke kan købes i håndkøb. Derfor kan vi godt tillade os at være kritiske ud fra de resultater vore kunder bringer os.
Der findes et utal af loppemidler og loppegifte.
En alm. søgning på Google viser mere end 37.000 resultater. Alle producenter fremhæver naturligvis hver sit loppemiddel som værende det bedste på markedet. Men sandheden er en anden, når det kommer til et endeligt resultat. Der er dog nogen, der har held med loppemidler, hvor andre må give fortabt.
De mest solgte loppemidler herhjemme…
…er Bayvantic, Frontline og Advantage. De sidste par år har vi hørt fra rigtig mange kunder, at Frontline har været helt uden effekt. Ingen tvivl om, at dette skyldes resistens hos lopper, der er blevet langt hyppigere. Frontline bruger fipronil og methopren som aktivstoffer. De er hhv. knock-down stoffer og langtidsvirkende. Men der findes flere og flere lopper, der har udviklet resistens mod methopren. Selvom producenten anbefaler at man behandler om og om igen, så bør der vælges et andet loppemiddel. Ret beset burde man få pengene tilbage, hvis de ikke virker. Men på hjemmesiden findes ingen FAQ om resistens. Blot en bortforklaring. Et andet loppemiddel som Bayvantic Vet må kun anvendes til hunde. 80% af aktivstofferne er permethrin, hvilket er fint til levende lopper. Men tager ikke æggene. Det er dog altid lettere at komme hundelopper til livs end kattelopper. Derfor findes der ikke de store problemer omkring Bayvantic.
Det skal dog altid anbefales, at man rådspørger sin dyrlæge.
Således kan man altid sikre sig en vis form for garanti mod det middel, som dyrlægen anbefaler – frem for at købe det “på egen hånd”.